Introduktionsföreläsning

Hallå där bloggen! 
 
8.40 började dagen med en obligatorisk föreläsning med namnet "introduction to Chinese Reglations and Law".
 
Till en början var det ganska kul, vi fick höra saker som att om man stannar längre än ens visum tillåter så kan man få böter mellan 500 och 5000 kronor och dessutom "severe punishment". Sedan följde en ganska lång genomgång av vad som kan hända om man inte håller kontakt med sin familj med kontentan att vi måste hålla kontakt med våra nära och kära. Tydligen har de haft incidenter när studenter inte har hört av sig till sina familjer och föräldrarna har ringt lärarna som inte känner oss än eftersom det är i början av terminen vilket ledde till dåliga konsekvenser. 
 
Sedan är det mycket viktigt att våra lärare har rätt telefonnummer till oss  (?). Det är även religionsfrihet här, men vi får inte dela ut flygblad med reklam för våra respektive religioner, då bryter vi lagen vilket ju inte är bra. 
 
Sedan varnade han oss för "excessive drinking", alltså, vi ska inte dricka för mycket eftersom mycket saker kan hända i en bar. 
 
Sedan berättade de att vi ska fokusera på våra studier, studera mycket och komma i tid. Dessutom ska vi vara uppmärksamma på vår hälsa. 
 
Efter denna del, som var relativt underhållande, följde ett långt avsnitt om vilka lagar och regler som gäller i traffiken i Kina. Det roliga var att först berättade en polis på kinesiska, sedan översatte någon till engelska och därefter koreanska. Så vi fick mer eller mindre höra "best of: Kinesiska lagboken". Så nu vet jag allt om vad som krävs för att jag ska få köra bil här... inte så kul. Två timmar senare var vi fria!! (även om väldigt många gick innan det var klart, och ännu fler satt och sov, lekte med sina mobiler, eller talade lågmält med sina kompisar.) 
 
 
Zai Dian! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0