Haloween

I onsdags var det haloween. Det är verkligen ingenting som märks av här. Våra lärare förstod ingenting när det var så få som kom till skolan i torsdags (på grund av för sent festande på onsdagen) och när vi sa halloween då sa dem: "jahaaaa jaså okej, ja det firar ju inte kinser."
 
Men som vi firade! Några av mina vänner hade blivit inbjudna till en kinesisk fest anodrnad av en av de hundratals studentföreningar som finns på campus.  Med kostymerna på begav vi oss dit utan att förvänta oss någonting. Det var helt fantastiskt! De hade dekorerat allt som gick att dekorera, målningar på väggarna, skelett från taket, läskig belysning etc. Dessutom hade de en professionell sminkös som sminkade de som inte sminkat sig själva samt utklädnader om man inte hade någon fantasi hemma. Det var öppen bar, och drinkarna serverades antingen i provrör eller döskallar.
 
Men det bästa av allt var labyrinten. Festen anordnades av en grupp mattestudenter, och de hade byggt upp en helt enorm labyrint som man i grupper om 10-15 personer skulle ta sig igenom tillsammans. 10 grupper kunde göra detta samtidigt, så det fanns alltså 10 exakt likadana labyrinter. I de olika rummen hade de gjort olika mer eller mindre kluriga, matematiska problem som man skulle lösa och på så sätt komma vidare in i nästa rum där nya utmaningar väntade. Det fanns en laserkorridor man skulle slinka igenom, ett soduko att lösa, koder att knäcka etc. Otroligt imponerande! Vi var nästan mest imponerade av mängden tid, energi och planering de lagt ner på att bygga upp detta. Det var inte bara en dörr med ett kodlås, ibland var det en liten tunnel man skulle igenom eller någonstans man skulle klättra upp. Ibland var det en koddosa som var kopplad till ett lås på andra sidan rummet osv osv osv. Knasigt kul var det!
 
När kinesfesten tog slut vid ett hamnade vi i en bar där vi satt och pratade strunt innan vi slutligen avslutade kvällen på McDonalds, klassiskt!
 
Idag är det fredag och resten av veckan har inte varit lika fantastisk som onsdagen, jag fick tillbaka mitt prov i tisdags; 84.5 av 100, så jag är mycket nöjd! Annars har jag varit och gymmat, lagat mat med några vänner och bara chillat i veckan. I morgon ska jag hajka runt Hangzhou med en kinesisk kompis (och 1200 andra studenter). Det är en hajk organiserad av skolan, ska bli riktigt, riktigt kul! Håll tummarna för bra väder!
 
Här kommer lite bilder från onsdagens strapatser:
 
Gangnam-style på scenen!
Punkrockare, yin och yang och en kompis

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0