Tillbaka!

Hej Bloggen!
 
Inte bara är jag tillbaka från Xi'an, jag är även tillbaka på bloggen. Som jag skrev så funderade jag på att lämna in datorn. Det slutade med att jag samma dag som jag skrev det inlägget åkte iväg på upptäcksfärd i Hangzhou med Amelia. Vi cyklade då förbi en enorm elektronikmarknad där jag lämnade in datorn. Nu har den ett nytt tangentbord, LGs officiella, men åäö-knapparna är inte svenska, men det funkar, jag vet ju var de sitter och tangentbordet funkar som det ska igen vilket är helt fantastiskt!
 
Så, hur var Xi'an då? Förutom fantastiskt alltså? Jo, det var väldigt bra! Vi klev av planet i fredags kväll förberedda på att frysa ihjäl. Det visade det sig dock att kylan i Xi'an inte är densamma som i Hangzhou utan mer lik den svenska kylan. De senaste vveckorna har det varit omkring 5 grader här vilket inte verkar så farligt, men med den luftfuktighet som de har häar så går kylan in under alla lager kläder och stannar där. Helt horribelt. Man går konstant omkring och fryser, trots långkalsonger och tjocka jackor. Även inomhus är det kallt eftersom element är ett okänt koncept och de luftkonditionneringar som finns här visserligen värmer upp luften i rummet, men de jobbar hela tiden emot de enkelglasiga fönstrena och dörrarna som läcker in kyla.
 
Men i fredags blev det helt plötsligt 17-18 grader och sol vilket var helt fantastiskt! Nu är det tillbaka kring 3-5 grader och fuktigt tyvärr... =(
 
Nog om vädret, jag skulle ju skriva om Xi'an. Vi kom av planet, tog oss smärtfritt till vårt centralt belägna hostel och dumpade våra saker innan vi gick ner i allrummet och provade dagens drink för att fira att vi var framme. Klockan var relativt sent så vi satt och pratade ett tag innan vi kröp till kojs.
 
Dagen därpå började med ett besök till Terrakottaarméen. Den ligger strax utanför Xi'an, så 1 timmes bussresa senare kom vi fram till området där den ligger. Det var ett otroligt märkligt ställe, helt öde, massa enorma hus men inga människor. Försäljare som sålde souvenirer i överflöd men inga kunder. Efter att ha gått lite fel hittade vi fram till ingången och gick in. Där blev vi mäkta imponerade av synen som mötte oss. Kort sagt: en armée av terrakotta som är flera tusen år gamal och inte upptäcktes förrän på 70-talet. Vasaskeppet släng dig i väggen. Otroligt häftigt.
 

Märkligt område
 
             
             
              
 
 
Arméen är uppdelad i tre olika rum bilderna ovan kommer från det största av dem med mer än 6000 soldater. Endast ca 2000 har grävts upp och satts ihop igen, de håller fortfarande på att gräva upp nu. De andra rummen var också imponerande, men självklart var det det största som gjorde störst intryck på oss.
 
När vi sett oss mätta på arméen åkte vi tillbaka in till Xi'an, gick omkring i de muslimska kvarteren en stund innan vi bestämte oss för att mellanlanda på hostelet och värma upp oss lite. Tillbaka på hostelet träffade vi en av våra rummisar som vi inte pratat med innan. Vi drack en drink i baren tillsammans med honom, Anders hette han, amerikan med svenskättlingar (han heter Anders Berglund). Sedan gick vi till de muslimska kvarteren och åt middag tillsammans med honom och en annan amerikan som hette Aerien. 
 
 
Fortsättning följer!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0